MENU – Nederlands

Eten is een kunst die het goede van ieder volk van generatie op generatie laat overgaan. In eten zijn de identiteit, de tradities en de gewoonten van een volk verankerd.

In het rijke en diverse Latijns-Amerika kent iedere regionale keuken haar eigen specifieke smaken, maar wij zien ook veel overeenkomsten. Juist de overeenkomsten en de verschillen wil Restaurant RyZ eer aan doen en verbreiden. Wij hebben uit de gehele Latijns-Amerikaanse keuken een aantal representatieve gerechten uitgezocht voor onze kaart. Wij weten zeker dat het u zal verheugen om enkele traditionele gerechten uit ieder land terug te vinden maar tegelijkertijd ook onderdelen te herkennen die wij met andere volkeren delen en die ons verenigen.

Want dat is wat een keuken doet: het maakt koks tot broers, het maakt tafelgenoten tot vrienden en het verenigt volkeren die zich vol trots tegoed doen aan hun gerechten. Wij koken daarom met trots uw maaltijd want als wij samen eten, leren en waarderen wij de culinaire voordelen van alle volken en verbinden wij ons aan elkaar.

¡Bienvenidos a Restaurante RyZ!

MAALTIJD SALADES

ENSALADA DE QUINOA

De uitzonderlijke en oude gierst korrel van de Andes gecombineerd met knapperige komkommer, maïs, wortel en een vleugje Spaanse olijfolie

ENSALADA DE SALMÓN

Gerookte premium zalm op een bedje van heerlijke verse groenten

SALAD BAR & SALADE DRESSINGS

ENSALADA RUSA

Verse groenten, aardappelen, tonijn, biologisch ei, mayonaise en onze dagelijks verse huisgemaakte salade dressings

ENSALADA CAPRESE

De altijd lekker gesneden verse mozzarella, tomaten, zoete basilicum en onze dagelijks verse huisgemaakte salade dressings

ENSALADA VEGETARIANA

Geweldige combinatie van verse groenten en onze dagelijks verse huisgemaakte salade dressings

ENSALADA ESPECIAL

Kleurrijke salade van pasta ‘al dente’, kaas, paprika en onze dagelijks verse huisgemaakte salade dressings

Salade dressings: Chimichurri, Criolla, Rocoto en Guacamole

Chimichurri:

Argentijnse saus met peterselie, knoflook, olijfolie en oregano

Criolla:

Ecuadoriaanse salsa met uien, tomaat en koriander

Rocoto:

Peruaanse saus met biscuit, room en rocoto peper

Guacamole:

Mexicaanse saus met avocado, chili peper en tomaat

SANDWICH

CLÁSICO DE QUESOS

Ciabatta brood belegd met twee soorten jonge kaas en romige boter

MIXTO RyZ

Onze handtekening sandwich, een hartig wentelteefje belegd met een mix van York ham, kaas, eieren, room, rode ui

JAMÓN

Ciabatta brood belegd met York ham, knapperige sla, tomaat, rode ui en sauzen naar keuze

ATÚN

Ciabatta brood belegd met tonijn knapperige sla, tomaat, rode ui en sauzen naar keuze

BACALAO

Ciabatta brood belegd met kabeljauw knapperige sla, tomaat en rode ui en sauzen naar keuze

PERNIL

Ciabatta brood belegd met langzaam geroosterde gemarineerde varken achterschenkel knapperige sla, tomaat, rode ui en sauzen naar keuze

LOMO

Ciabatta brood belegd met zachte ossenhaas, knapperige sla, tomaat, rode ui en sauzen naar keuze

POLLO

Ciabatta brood belegd met zachte kippenborst knapperige sla, tomaat, rode ui en sauzen naar keuze

CHORIZO

Ciabatta brood belegd met paprika worst uit Colombia knapperige sla, tomaat, rode ui en sauzen naar keuze

MAALTIJD SOEPEN

SOPA DE PESCADO

Heerlijke soep gemaakt met verse vis van de dag

ELOTE

Romige en pittige maïssoep, erfenis van de culinaire traditie van Mexico

SANCOCHO

Lekkere rijk gevulde soep van kip en rundvlees met maïs, cassave, banaan, avocado en koriander vergezeld met aromatische rijst. De smaken van Latijns Amerika gecombineerd op een bord.

CALDO DE GALLINA

Smakelijke zelfgemaakte kippensoep met biologische eieren en aardappel

SOPA DE LA CASA

Kippensoep of vleessoep of groentesoep: vraag onze ober welke heerlijke verrassing onze chef-kok vandaag heeft voorbereid

VOORGERECHTEN

CEVICHE DE CAMARONES

Een watertandend gerecht van gemarineerde garnalen met limoen, rode ui, chili peper en aromatische koriander

CEVICHE DE PESCADO

Een watertandend gerecht van gemarineerde witte vis met maïs, zoete aardappelen, gember, limoen, rode ui, chili peper en aromatische koriander

AREPITAS

Kleine maïsbroodjes gevuld met runder draadjesvlees

AREPITAS CON QUESO

Kleine maïsbroodjes gevuld met gesmolten verse witte kaas uit Latijns-Amerika

EMPANADAS COLOMBIANAS

Een heerlijk pasteitje van maisdeeg gevuld met sappig gesnipperd rundvlees, ui en Colombiaanse kruiden

NACHOS CON GUACAMOLE

Maïs snack met sappige avocadosaus gesmolten kaas en jalapeño peper

HUMITA DE QUESO

Een Andes specialiteit: gestoomde maïskoek met witte kaas geserveerd in maïsbladeren

TAMAL

Hartig gestoomde maïsdeeg gevuld met varkensvlees en vleessaus, opgerold in bananenblad.

PLATANITOS CON QUESO LATINO

Smakelijk gebakken rijpe bakbananen snack met verse witte kaas uit Latijns-Amerika

HOOFDGERECHTEN

POLLO A LA BRASA

Sappige geroosterde kip vergezeld met gegrilde aardappelen

SALMÓN A LA PLANCHA

Gegrilde premium zalm vergezeld met gegrilde aardappelen en limoen

DORADA FRITA

Pan gebakken hele dorade vis vergezeld met aromatische rijst en limoen

LECHÓN AL HORNO

Malse en sappige sneetjes van een hele big in de oven gebakken vergezeld met gekookte aardappelen en aromatische rijst

SECO DE CORDERO

Peruviaanse sappige lamsstoofpot vergezeld met een selectie van groenten, tomaten, gekookte aardappelen, rijst en gegarneerd met avocado

ARROZ CON CAMARÓN

Een smakelijke en tropische combinatie van verse garnalen en aromatische rijst met een selectie van groenten, bakbananen en boter

PLATO VEGETARIANO

Kleurrijke en heerlijke combinatie van seizoensgroenten en gegrilde aardappelen

KINDERMENU

Gegrilde kip of gebraden vlees vergezeld met frites en appelmoes

GEGRILDE VLEESGERECHTEN

RIB EYE STEAK

Rundvlees van de rib van een rund, gemarmerd met vet voor de biefstuk liefhebbers vergezeld met gegrilde aardappelen en een selectie van groenten

ENTRECOTE STEAK

Entrecote beefsteak, mals, sappig en smakelijk vergezeld met gegrilde aardappelen en een selectie van groenten

LOMO FINO

Ossenhaas van Zuid-Amerika- Meest populaire biefstuk! het meest luxe en malse vlees van het rund vergezeld met gegrilde aardappelen en een selectie van groenten

CHULETÓN DE CERDO

Grote varkenskarbonade, geurig en sappig gegrild vergezeld met gegrilde aardappelen en een selectie van groenten

BIJGERECHTEN

Gegrilde maïskolf

Franse frietjes

Gegrilde aardappel

Glacé zoete aardappel

Gefrituurde cassave

Gefrituurde plakjes groene bakbananen

Gefrituurde plakjes rijpe bakbananen

Gegrilde groenten

Stoofpot van rode kidney bonen

Rijst met zwarte bonen

NAGERECHTEN

SORPRESA DEL CHEF

Chef’s verrassing voor 2 personen (minimum): onze chef-kok zal u verrassen met een dessert dat u niet zult vergeten

MANGO TEQUILA

Prachtige combinatie van verse mango, mango ijs en tequila shot

TORTA DE LA CASA

Trakteer uzelf met onze huisgemaakte chocolade- of vanilletaart

FLAN DE CARAMELO

De klassieke en verleidelijke vanille custard dessert bedekt met een laag zachte karamel

HUMITA DULCE

Een Andes specialiteit: gestoomde maïskoek met rozijnen, suiker en anijs geserveerd in maïsbladeren

MENÚ DEL CHEF

Verras uzelf met de suggesties van onze chef voor vandaag!

2 GANGEN MENU

Voorgerecht

Schotel van de dag

3 GANGEN MENU

Voorgerecht

Speciale schotel

Nagerecht

WIJN ARRANGEMENT

Begeleid onze gerechten met onze huiswijn, speciaal gekozen voor vandaag onder de uitmuntende wijnlanden in Latijns-Amerika: Argentinië en Chili. Rode of witte wijn.

3 glazen

1 fles